Regionaal Training Centrum Boksen Zuid-Nederland in Roosendaal

Aleco Sport Visions Boksen

Nederlandse Boksbond kiest tot 2020 voor Talentencentrum Zuidwest Nederland
Begin november hebben de Nederlandse Boksbond en Aleco Sport Visions de overeenkomst Regionaal Training Centrum (RTC) getekend. Daarmee is Talentencentrum Zuidwest Nederland tot 2020 dé plaats waar bokstalenten van alle verenigingen in Zuid-Nederland de stap proberen te maken naar een plaats in de Nationale Selectie.

Toplocatie voor RTC Zuid

Peter Bonthuis, voorzitter van de Nederlandse Boksbond, over de keuze voor Aleco Sport Visions en Talentencentrum Zuidwest Nederland: “De ontwikkeling van het jeugdboksen staat bij de Nederlandse Boksbond hoog op de agenda. Uitgangspunt is om een RTC in elk district te hebben. Binnen dit RTC moeten geselecteerde sporttalenten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige trainingen en indien mogelijk ook op extra ondersteuning op het gebied van sportmedische begeleiding, fysieke trainingen en onderwijsbegeleiding. De afgelopen jaren hebben we al een pilot gedraaid met Aleco Sport Visions als RTC in het district Zuid, dat gevormd wordt door provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Naast de aanwezige kennis op bokstechnisch en -tactisch vlak, biedt Aleco een uitgebreid dienstenpakket aan sporttalenten. Met onder andere fysieke begeleiding, fysiotherapie, begeleiding bij voeding en mentale begeleiding. Met de geplande opening van het nieuwe Talentencentrum Zuidwest Nederland in februari 2018 zijn wij straks verzekerd van een toplocatie voor ons RTC Zuid.”

Tussenstation naar Nationale Selectie

André de Klerk van Aleco Sport Visions sluit zich aan bij de woorden van Peter Bonthuis: “De jeugdboksers die zich onderscheiden bij hun verenigingen krijgen de kans om bij het RTC in te stromen en extra te trainen. Het uiteindelijke doel is het verwerven van een plaats in de Nationale selectie. Onze multidisciplinaire aanpak werpt z’n vruchten af, getuige de Roosendaalse bokstoppers Chelsey Heijnen en Cas van Peer die beiden binnen drie jaar succesvol naar de Europese en Wereldkampioenschappen zijn geloodst. We hopen natuurlijk dat we met de officiële status van RTC Zuid nóg meer sporttalenten de aansluiting kunnen laten maken met het niveau van de nationale selectie!”