Aleco Sport Visions organiseert Skills4Soccer clinic bij W.V.V. ‘67

Aleco Sport Visions Algemeen

16-01-2016

Aleco Sport Visions heeft zaterdag 16 januari jl. voor de gehele jeugd van W.V.V.’67 uit Woensdrecht een Skills4Soccer voetbalclinic gegeven. 122 kinderen in totaal deden mee aan de clinic.

De 4 groepen (EF-jeugd 36 kinderen/D-jeugd 34 kinderen/BC-jongens 32 en BC-meiden 20) kregen de gehele dag door training van drie gediplomeerde TOPtrainers, op diverse onderdelen. De Skills4Soccer-trainingen bestaan uit een uitgebalanceerde mix van trainingsvormen die onmisbaar zijn om het voetbaltalent van jeugdige voetballers maximaal te ontwikkelen. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van alle fysieke voorwaarden die bij een dynamische sport als de voetbalsport van belang zijn.

Een training bestaat uit een combinatie van individuele voetbaltechnische training en belangrijke aspecten binnen de fysieke ontwikkeling van een top)voetballer(ster) zoals kracht, stabiliteit, duel- en kopkracht, coördinatie, motorische ontwikkeling, reactievermogen, snelheid, wendbaarheid, startsnelheid, looptechniek, voetplaatsing en lichaamshouding. Door de Skills4Soccer-trainingen te volgen zullen de deelnemende spelers technische oefenstof vele malen beter opnemen. Ook de handelingssnelheid en creativiteit verbeteren en daarmee wordt het spelplezier vergroot. Daarnaast zorgt een totale opleiding voor meer zelfvertrouwen en durf. Een juiste ontwikkeling van de fysieke eigenschappen voorkomt op latere leeftijd veel blessureleed.